Dreambanner

Toen ik klein was

Als klein meisje zat ik op de rug van mijn moeder als zij op haar knieën patronen aan het uitraderen was om kleren te maken voor haar 7 kinderen. Het was bij ons net als in de film Sound of Music: alle zusjes liepen in hetzelfde stofje, alleen het model was anders. Was je uit het (speciaal voor jou ontworpen) jurkje gegroeid, dan ‘moest’ je in het modelletje van je zus verder flaneren. Kijken is mijn tweede natuur en toen ik zes was, ontwierp en naaide ik op een electrische naaimachine zelf tuinbroekjes voor mijn poppen.

Net als mijn moeder

Ik weet zeker dat toen mijn droom is geboren: unieke kleding ontwerpen! Helaas mocht ik niet naar de modeacademie van mijn ouders. Het was beter om een beroep te leren waar je geld mee verdient, zeiden ze, en ik werd secretaresse, net als mijn moeder.